Koeman spreekt voor het eerst: Dan weten we welke spelers we moeten halen

Koeman spreekt voor het eerst: "Dan weten we welke spelers we moeten halen"

17-06-2016 14:56
4

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag zijn eerste persconferentie als manager van Everton gegeven. De coach is blij met zijn overstap. "Het voelt als een familie hier."

Koeman maakte bekend dat hij assistenten David Unsworth en Duncan Ferguson behoudt, ondanks de komst van Erwin Koeman en Jan Kluitenberg. "Omdat ze zoveel ervaring bij Everton hebben", zegt de manager, die zich nu al thuisvoelt. "Het is leuk om te horen dat de fans me wilden. Dat maakt mijn eerste dagen een beetje comfortabeler. Het is als een familie hier."

Koeman krijgt een budget van naar verluidt meer dan honderd miljoen euro om aan nieuwe spelers uit te geven. De manager wil nog niets over zijn transferplannen openbaren. "We willen onze beste spelers behouden. Ik zal met de spelers om de tafel gaan zitten en dan zien we wel wat er gebeurt. Eerst ga ik kijken naar de spelers die we hier en in de jeugdopleiding hebben rondlopen. Daarna weten we wat voor spelers we moeten halen."

"Ik ben heel erg blij dat ik aan zo'n groot project mag meewerken", vervolgt Koeman. "Het is belangrijk om ambitie om te winnen te tonen. Iedereen bij Everton is klaar voor de volgende stap. Iedereen is hongerig om Everton terug te brengen naar waar we vandaan komen."