Weer late goal: Italië wint in slotminuten van Zweden na fraai doelpunt

Weer late goal: Italië wint in slotminuten van Zweden na fraai doelpunt

17-06-2016 16:51
20

Italië heeft de tweede groepswedstrijd tegen Zweden in de slotfase met 1-0 gewonnen en is daardoor zeker van de achtste finales. Eder werd de held van de middag door twee minuten voor tijd na een schitterende actie met zijn rechter de bal binnen te krullen. 

Het was het slot van een verder teleurstellende middag. Zeker voor rust speelden Italië en Zweden ondermaats. Na rust waren er meer kansen, maar lang werd er niet gescoord. Vooral de Italianen pakten in fases het initiatief. Graziano Pellè, die voortijdig werd gewisseld, kwam met een volley nog in kansrijke positie, maar wist verder niet te overtuigen. Zweden kreeg één kans, via Zlatan Ibrahimovic, maar de spits schoot één meter voor de doellijn over en werd bovendien afgevlagd wegens buitenspel.

Italië kreeg een grote kans tien minuten voor tijd, Marco Parolo kopte echter op de lat. Vlak voor tijd was het alsnog raak. Eder dribbelde door de Zweden-defensie heen en schoot fraai raak: 1-0. Italië staat na twee wedstrijden op zes punten, terwijl Zweden op slechts één puntje staat. Ierland en België, de andere landen in de groep, spelen zaterdag tegen elkaar.