Portugal en falende Ronaldo in mineur na gelijkspel tegen Oostenrijk

18-06-2016 22:48
30

Portugal heeft ook zijn tweede groepsduel op het EK niet weten te winnen. Na de 1-1 tegen IJsland bleef het zaterdagavond 0-0 tegen Oostenrijk. Cristiano Ronaldo groeide uit tot de grote schlemiel aan de zijde van de Portugezen. Hij miste in de slotfase een strafschop.

De Portugezen waren tijdens de eerste helft van het duel in Parijs de betere ploeg. Onder meer Ronaldo kreeg een goede kans, maar de Oostenrijkse goalie Robert Almer greep telkens goed in. Ook na de pauze bleef Portugal, onder aanvoering van Ronaldo, domineren. Het lukte de formatie van bondscoach Fernando Santos echter maar niet om raak te mikken. Diverse vrije trappen van Ronaldo liepen op niets uit.

Diep in de tweede helft kreeg de Real Madrid-vedette, die sinds zaterdagavond overigens alltime recordhouder is van Portugal met 128 interlands, alsnog de kans om Portugal de drie punten te bezorgen. Martin Hinteregger trok hem onderuit in het strafschopgebied en scheidsrechter Rizzoli legde de bal terecht op de stip. Ronaldo mocht aanleggen en knalde de bal op de paal. Er werd overigens ook nog een doelpunt van Ronaldo - terecht - afgekeurd.

Na twee gespeelde groepsduels heeft Portugal twee punten - net zo veel als IJsland. Hongarije gaat aan kop met vier punten, Oostenrijk heeft er een. Woensdag staan IJsland-Oostenrijk en Portugal-Hongarije op het programma.