In het kort: Zlatan slaat training over, onderzoek naar gedrag Belgen

In het kort: Zlatan slaat training over, onderzoek naar gedrag Belgen

19-06-2016 23:22
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ibrahimovic mist training
Zlatan Ibrahimovic heeft zondag een training van Zweden overgeslagen. De superster kreeg net als Kim Källström rust van bondscoach Erik Hamren. Zweden moet de laatste groepswedstrijd tegen België winnen om nog kans te maken op een vervolg op het EK, nadat er eenmaal werd verloren en gelijkgespeeld.

Onderzoek naar gedrag Belgen

De disciplinaire commissie van de UEFA is een onderzoek gestart na het gedrag van Belgische supporters tijdens het EK-duel met Ierland (3-0). Dit komt er wegens het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen, zo staat in het rapport. Er was tussen fans geen sprake van problemen voor, tijdens en na de wedstrijd, maar de UEFA zag toch enkele problemen. Ook Hongarije en Portugal moeten vrezen.

Kuipers aan de bak op EK
Björn Kuipers mag dinsdag het beslissende groepsduel tussen Spanje en Kroatië in goede banen leiden. Hij is door de UEFA zodoende voor de tweede keer in de groepsfase aangewezen voor een wedstrijd. Eerst floot hij Duitsland - Polen. Die wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Sander van Roekel, Erwin Zeinstra, Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn de assistenten in Team Kuipers.

Southampton bindt EK-ganger
Steven Davis heeft een nieuw, driejarig contract ondertekend bij Soutahmpton. De Noord-Ierse middenvelder - EK-ganger bovendien - blijft nu tot 2019 verbonden aan The Saints, waar Ronald Koeman onlangs als manager vertrok. De 31-jarige Davis heeft al 155 duels gespeeld in het rood-wit van Southampton en scoorde in die wedstrijden elf keer.

Bewaker na IS-banden opgepakt op EK
Een bewaker van het fanzone in Nice, die banden zou hebben met de IS, is opgepakt. Hij probeerde jongeren te ronselen voor de gevreesde terreurgroep, terwijl hij bij een biertent aan het werk was als beveiliger. Hij ging in gebed in de fanzone en dat viel op. Nadien is hij opgepakt.

Argentinië wint eenvoudig, Mexico vernederd
Argentinië heeft zich zaterdagnacht eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de Copa America. Venezuela werd met 4-1 verslagen in Foxborough. Gonzalo Higuain scoorde voor rust twee keer. Na de pauze waren aanvoerder Lionel Messi en Erik Lamela trefzeker. In de halve finale neemt Argentinië het op tegen gastland Verenigde Staten. Voor Mexico zit het toernooi erop. Met PSV'ers Andrés Guardado en Héctor Moreno in de basis werd er met liefst 7-0 van Chili verloren. Eduardo Vargas maakte vier goals. De Chilenen moeten het nu opnemen tegen Colombia. 

Bayern München loot Carl Zeiss Jena, Dortmund vs. Eintracht Trier
De Duitse voetbalbond heeft zaterdagavond geloot voor de eerste ronde van de DFB Pokal, die tussen 19 en 22 augustus wordt afgewerkt. Bekerhouder Bayern München neemt het op tegen Carl Zeiss Jena. Borussia Dortmund mag aantreden tegen Eintracht Trier en Schalke 04 ontmoet FC 08 Villingen. Alle Duitse profclubs spelen tijdens de eerste ronde een uitwedstrijd.