Van der Vaart vs. Hartman: Meneer gaat elke avond frikandelletjes halen

Van der Vaart vs. Hartman: "Meneer gaat elke avond frikandelletjes halen"

19-06-2016 08:01
84

Tijdens het NOS-programma Studio France ontstond er zaterdagavond een discussie tussen analist Rafael van der Vaart en gast Maxim Hartman. Laatstgenoemde vindt het bespottelijk dat de 33-jarige middenvelder zo nu en dan een frikandel of een kroketje eet. 

"Ik zou het met Rafael wel eens over voedsel willen hebben. Hij heeft net toegegeven dat-ie, als hij mag kiezen tussen een prachtige gezonde maaltijd of een berenhap, kiest voor die berenhap. Meneer gaat elke avond frikandelletjes en kaassoufflés halen voor zichzelf", steekt Hartman van wal. "Vind je het gek dat-ie iets te zwaar is?"

"Ho ho, jammer dat je dit zegt. Ten eerste is het niet waar, elke avond", reageerde de verontwaardigde Van der Vaart. "Hij vroeg aan mij: ben je wat aangekomen? Natuurlijk, vier weken vakantie, dan kom je wat aan. We hadden daar een discussie over. Hij wilde weten wat ik liever eet. Er kwamen hier net kroketjes voorbij, dan neem je er wel eentje, of niet?"

Hartman vindt het onbegrijpelijk. "Ik vind dat je dat gewoon niet moet eten als profvoetballer. Het is slecht voor je lichaam. Als je het niet eet, word je nóg beter. (...) Het klinkt soms alsof gezond eten een straf is", richtte hij zich vervolgens ook tot de andere gasten. "Dat vind ik echt heel raar. Je gaat er beter door presteren. Als jij als topsporter patat en kaassoufflés wilt eten, dan is er gewoon iets mis in je hoofd."