De Mos lovend na Belgische herrijzenis: Altijd al een fan van hem geweest

De Mos lovend na Belgische herrijzenis: "Altijd al een fan van hem geweest"

19-06-2016 09:05
2

Aad de Mos had na de nederlaag van België tegen Italië, een week geleden, het nodige commentaar op bondscoach Marc Wilmots. Na de 3-0 zege op Ierland is de Nederlandse analist vanzelfsprekend een stuk positiever. 

De Mos zag hoe Wilmots flink had gesleuteld aan zijn opstelling en tactiek  ''De linies sloten veel beter bij elkaar aan en de bal ging sneller rond. Ook al was Ierland zeer matig, België liet nu een begin zien om vertrouwen te hebben voor het vervolg van het toernooi. Zo een wedstrijd winnen na alle kritiek is belangrijk'', zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De Mos denkt dat de Rode Duivels nu ook een voordeel hebben. ''Elke grote ploeg heeft tijdens een toernooi wel een slechte wedstrijd, dan komt zo'n duel als tegen Italië beter in de groepsfase voor dan in de knockout-fase. De spelers zullen zich ook belangrijk voelen omdat er naar hen geluisterd is."

Eén speler wil De Mos specifiek bij naam noemen. ''Bij de uitblinkers reken ik Thomas Meunier. Ik ben altijd al een fan van hem geweest, maar hij heeft nu zijn plaats afgedwongen. De verdediging stond er, niemand praat nog over Vincent Kompany.''