Wales is niet meer bang en kruipt uit schulp: 'Oranje was al gekwalificeerd'

Wales is niet meer bang en kruipt uit schulp: 'Oranje was al gekwalificeerd'

Gepubliceerd: zondag 19 juni 2016 om 23:00zo 19-06-2016 om 23:00

Chris Coleman is blij dat Wales de wereld heeft kunnen laten zien wat het waard is. De bondscoach van onder meer sterspeler Gareth Bale maakt dat onder andere duidelijk met een voorbeeld waarin Oranje een bijrol speelde.

"Dit elftal heeft de potentie om door te gaan", zegt Coleman in gesprek met de BBC. "We hebben een goede uitgangspositie en zijn in goede vorm. Deze groep kan niet meer verliezen, want ook als we uitgeschakeld worden is dit toernooi een mooie ervaring geweest."

Coleman is blij dat Wales niet meer het ondergeschoven kindje is. "Vroeger speelden we een oefenduel met Nederland, dat al gekwalificeerd was en midden in de voorbereiding van een groot toernooi zat. Of we waren de sparringpartner van een ander land, maar die tijd is nu voorbij. Nu zijn we zelf actief op het EK."

Indien Wales maandag wint van Rusland, verzekert het zich van een plek in de achtste finale. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van wat er in het duel tussen Slowakije en Engeland gebeurt. Engeland gaat met vier punten aan de leiding in Groep B. Rusland is hekkensluiter.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: EK 2016 Wales

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws