Eredivisie-bekende mag weg bij FC Kopenhagen: geen transfersom gevraagd

Eredivisie-bekende mag weg bij FC Kopenhagen: geen transfersom gevraagd

21-06-2016 08:41
5

Steve De Ridder mag gratis weg bij zijn club FC Kopenhagen. De Denen wilden enkele weken geleden nog een transfersom verdienen aan de voormalig aanvaller van FC Utrecht en De Graafschap, maar zijn daarop teruggekomen. 

Kopenhagen vroeg een transfersom voor het vertrek van De Ridder omdat het zelf in 2014 nog een miljoen euro betaalde aan FC Utrecht voor de aanvaller. Het afgelopen seizoen was De Ridder actief in de Belgische competitie, bij Zulte Waregem. Die club had hem graag willen houden, maar begin juli liepen de transferonderhandelingen spaak. De aanvaller staat nog twee jaar onder contract bij Kopenhagen en oorspronkelijk werd de vraagprijs op een klein half miljoen euro bepaald.

Maar Het Laatste Nieuws meldt nu dat Kopenhagen bereid is om De Ridder gratis te laten gaan. Goed nieuws voor Zulte Waregem, maar ook goed nieuws voor De Ridder zelf. De aanvaller zou zelf graag actief blijven in België, des te meer omdat hij enkele maanden geleden vader werd van een zoon, Leo. 

De Ridder speelde tussen 2009 en 2012 voor De Graafschap, beproefde vervolgens zijn geluk bij Southampton en Bolton Wanderers en keerde in 2013 terug naar de Eredivisie bij FC Utrecht. Daar werd hij na een goed seizoen met tien Eredivisie-doelpunten opgepikt door FC Kopenhagen. In zijn eerste seizoen in Denemarken kwam hij tot 23 optredens, het afgelopen jaar werd hij aan Zulte Waregem verhuurd.