Update: De kogel is door de kerk: belangrijke verdediger kiest voor NEC

Update: De kogel is door de kerk: belangrijke verdediger kiest voor NEC

21-06-2016 17:43
1

NEC heeft de pijlen gericht op Robin Buwalda, die over een aflopend contract beschikt bij ADO Den Haag. Omroep Gelderland meldt dat de verdediger al een medische keuring heeft ondergaan. Hij zal spoedig tekenen.

De 21-jarige verdediger werd ook begeerd door VVV-Venlo, waar hij twee seizoenen op huurbasis speelde. De Venlonaren, die met Buwalda tweede werden in de Jupiler League, waren in gesprek met Buwalda. Tot een akkoord kwam het niet, doordat NEC zich ook meldde. Hij had al aangegeven dat er vanuit de Eredivisie interesse was en dat hij daarop wilde ingaan, meldt 1Limburg.

Dat is nu naar verluidt gebeurd. Buwalda gaat een contract voor drie seizoenen ondertekenen bij NEC, dat zodoende de nodige extra defensieve opties krijgt. De hoofdpersoon kan niet alleen als centrale verdediger spelen, maar ook als rechtsback. NEC heeft verder de beschikking over Mikael Dyrestam, Dario Dumic en Wojciech Golla. Ulrik Yttergard Jenssen van Olympique Lyon staat in de belangstelling van de Nijmegenaren.

Update 17.43 uur: De kogel is door de kerk. Buwalda heeft voor drie seizoenen getekend bij NEC. De centrale verdediger miste afgelopen seizoen geen minuut als huurling van VVV. Voor de verdediger was er veel interesse vanuit de Eredivisie, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor het verhaal van trainer Peter Hyballa en directeur Danny Hoekman, weet VoetbalPrimeur.