Update: Twaalf achtste finalisten bekend: Noord-Ierland voegt zich bij rijtje

Update: Twaalf achtste finalisten bekend: Noord-Ierland voegt zich bij rijtje

21-06-2016 22:55
12

Nu de poulefase zijn einde nadert wordt het voor veel EK-landen rekenen geblazen. Door het uitgebreide deelnemersveld van 24 landen gaan ook de vier beste nummers drie door naar de achtste finales.

Momenteel zijn elf van de zestien plekken voor de achtste finales al ingevuld. Frankrijk, Zwitserland, Wales, Engeland, Duitsland en Polen zijn al uitgespeeld in de poule en hebben zich als nummer één of twee geplaatst. Slowakije eindigde in de poule van Wales en Engeland als nummer drie, maar is door de vier behaalde punten ook al zeker van een plek in de volgende ronde.

Italië gaat al als groepshoofd door naar de volgende ronde, al moet het nog één wedstrijd spelen. Ook Spanje en Kroatië, die zodadelijk tegen elkaar spelen, zijn al zeker, maar spelen nog voor de groepswinst. Het laatste land dat al zeker is van de volgende ronde is Hongarije. Tot nu toe staat pas één achtste finale vast: Zwitserland - Polen.

Update 22.55 uur: Door de uitslag van Turkije tegen Tsjechië (2-0 winst voor de Turken) is Noord-Ierland als nummer drie van Groep C zeker van een plek in de achtste finales. De Noord-Ieren wonnen één wedstrijd tegen Oekraïne en dat was voldoende voor een plek in de volgende ronde. Er liggen nu nog vier plekken open.