Bizarste EK-duel al bekend: Hongarije en Portugal beloond na heerlijk optreden

22-06-2016 19:48
14

In de nu al leukste wedstrijd van het EK hebben Hongarije en Portugal de punten gedeeld (3-3). Daarmee zijn beide landen door naar de achtste finales.

De druk was vooraf hoog voor Portugal, nadat er tegen IJsland (1-1) en Oostenrijk (0-0) was gelijkgespeeld. Hongarije had al vier punten vergaard en was daarmee al op weg naar de volgende ronde. Er werd toch ook vooral gekeken naar Cristiano Ronaldo, die in de voorgaande twee duels niet had gescoord en daar zichbaar gefrustreerd door was.

Ook nu kenden de Portugezen een valse start in Nice. Na negentien minuten opende Zoltan Gera op prachtige wijze de score namens Hongarije. De oud-speler van onder meer Fulham nam de bal uit een afgeslagen hoekschop zeer fraai op de slof, waarna zijn inzet in de verre hoek belandde: 1-0. Een mokerslag voor Portugal, dat een slordige indruk achterliet in de eerste helft.

Toch viel op een zeer belangrijk moment de gelijkmaker voor de ploeg van bondscoach Fernando Santos. Op aangeven van Ronaldo tekende Nani met een droge knal voor de 1-1. Portugal hoopte Hongarije daarmee een mentale klap te hebben toegediend, maar niets bleek minder waar. Het was Bálazs Dzsudszák die de show stal.

Ronaldo
De oud-PSV'er bracht Hongarije met een van richting veranderd schot opnieuw op voorsprong en zou dat even later weer doen. Maar niet voordat het de beurt was aan Ronaldo. Na vijftig minuten had de Real Madrid-ster eindelijk zijn eerste EK-doelpunt te pakken. Op oogstrelende wijze passeerde Ronaldo de Hongaarse doelman Gabor Kiraly met een hakbal (2-2). Ronaldo werd daarmee de eerste speler die op vier EK's weet te scoren.

Ook toen Dzsudszák Hongarije opnieuw op voorsprong zette, had Ronaldo een antwoord klaar. Met een harde kopbal bracht hij de eindstand op 3-3. Hongarije eindigt daardoor als de verrassende groepswinnaar en speelt in de achtste finales tegen de nummer twee van Groep E. Momenteel is dat België. Portugal is derde.