Bijzonder nieuws: Petrov maakt vier jaar na diagnose leukemie zijn rentree

Bijzonder nieuws: Petrov maakt vier jaar na diagnose leukemie zijn rentree

23-06-2016 13:45
2

Stiliyan Petrov zal tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen meetrainen met Aston Villa. De middenvelder maakt daarmee, vier jaar nadat bij hem de diagnose leukemie werd gesteld, zijn rentree op de voetbalvelden van het eerste elftal van de Engelse club.

De 36-jarige Petrov onderging drie chemokuren, maar bleef tijdens zijn herstel altijd nauw verbonden aan Aston Villa. Aan het einde van afgelopen seizoen trainde hij al met de beloften mee en in april sprak hij de hoop op een terugkeer in het voetbal uit. Aston Villa geeft hem nu de kans om zich in de voorbereiding weer te tonen.

"Ik speel al anderhalf jaar met het idee en ik ben van ver gekomen", zei Petrov eerder over een mogelijke terugkeer. Aston Villa maakte donderdag bekend dat de middenvelder inderdaad weer op het trainingsveld zal verschijnen. 'Manager Roberto Di Matteo heeft bekendgemaakt dat de voormalig aanvoerder met de groep mee zal reizen naar Oostenrijk voor het trainingskamp', zo luidt de verklaring van de Championship-club.