Update: Atletico heeft beet en bevestigt transfer van EK-ganger

Update: Atletico heeft beet en bevestigt transfer van EK-ganger

23-06-2016 18:57
9

Atlético Madrid verwacht Sime Vrsaljko op korte termijn vast te leggen. De vleugelverdediger van Sassuolo en Kroatië kost de verliezend Champions League-finalist ongeveer zestien miljoen euro. 

La Gazzetta dello Sport meldt dat Atlético er in grote lijnen uit is met zowel de speler zelf als zijn werkgever. Momenteel is Vrsaljko met zijn vaderland actief op het EK. In Frankrijk zou de 24-jarige rechtsback zelfs al medisch gekeurd zijn door de Spaanse topclub. 

Vrsaljko speelt sinds de zomer van 2014 voor Sassuolo. De Italiaanse club nam hem destijds over van Genoa. In zijn vaderland was de international eerder jarenlang actief voor Dinamo Zagreb. Vrsaljko wordt geroemd om zijn multifunctionaliteit. Namens Kroatië, dat het in de achtste finales opneemt tegen Portugal, fungeerde hij zowel als links- als rechtsback. Dat waren exact de posities waar Atlético Madrid-trainer Diego Simeone nog versterking zocht. 

Update 18.57 uur
Atletico Madrid heeft daadwerkelijk beet. Sime Vrsaljko komt de Madrilenen versterken, bevestigt Atleti-voorzitter Enrique Cerezo. "Hij heeft woensdag de medische keuring gehad. Hij is klaar om volgend seizoen voor ons te spelen", zegt Cerezo volgens AS. "Ik moet zijn naam nog wel leren, want ik spreek niet Kroaats."