'Rusland vreest het ergste na totaal mislukt EK en polst Nederlandse bekende'

'Rusland vreest het ergste na totaal mislukt EK en polst Nederlandse bekende'

23-06-2016 15:40
12

Guus Hiddink is gepolst voor een functie bij de Russische voetbalbond. Na het totaal mislukte EK heeft het land aangeklopt bij de Nederlander, die momenteel geen vaste werkgever heeft. Hiddink (69) wil in gesprek met Voetbal International niet reageren op de interesse. 

"Ik ben net klaar met een intensieve klus bij Chelsea. In juli vier ik nog vakantie, pas daarna ga ik weer aan voetballen denken", aldus de oefenmeester. Tussen 2006 en 2010 was Hiddink bondscoach van Rusland. Met het land deed het onder goed op het EK 2008. Hij ontwikkelde bovendien een goede band met de Russische Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. 

Rusland organiseert het WK 2018. In de aanloop naar dat toernooi hoeft het land dus géén kwalificatiewedstrijden te spelen. Hiddink, oud-bondscoach van verder onder meer Australië, Turkije en Zuid-Korea, zou volgens VI in beeld zijn om een belangrijke rol te gaan vervullen in de aanloop naar het eindtoernooi.

Tussen augustus 2014 en juli 2015 was Hiddink bondscoach van Oranje. Die samenwerking mislukte volledig. Afgelopen maanden werkte hij als interim-manager bij Chelsea.