De Tien: spelers die waarschijnlijk hun laatste eindronde spelen

De Tien: spelers die waarschijnlijk hun laatste eindronde spelen

24-06-2016 10:10
1

Ook voor voetballers is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Veel internationals zullen in Frankrijk voor het laatst op het allerhoogste podium actief zijn. Daarom vandaag in De Tien: spelers die waarschijnlijk hun laatste eindronde hebben gespeeld.

10. Darijo Srna (Kroatie)
De rechtsback van Shaktar Donetsk en de aanvoerder van het nationale elftal van Kroatie speelt een ijzersterk EK. De emotionele beelden van Srna bij het EK zullen we niet snel vergeten. De 34-jarige Kroaat speelde op zes eindrondes sinds zijn debuut in 2002.

9. Aritz Aduriz (Spanje)
Aduriz maakt al jaren zijn doelpunten bij Athletic Bilbao. De 35-jarige aanvalsleider werd afgelopen jaar topscorer van de Europa League. In het Spaanse nationale elftal heeft hij echter nooit potten kunnen breken.

8. Shay Given (Ierland)
Sinds jaar en dag maakt Shay Given ontkoombaar deel uit van de selectie van Ierland. Tijdens het EK staat Darren Randolph overigens onder de lat. Tot dusver speelde Given 134 interlands. Naar alle waarschijnlijkheid zal het voor de 40-jarige sluitpost bij dat aantal blijven.

7. Sergei Ignashevich (Rusland)
Het lijkt erop dat Ignashevich in mineur afscheid neemt van het nationale elftal van Rusland. De Russen konden na de groepsfase al naar huis. Dit EK lijkt het eindpunt voor de 120-voudig Russisch international.

6. Iker Casillas (Spanje)
In 2010 hield San Iker ons nog van de wereldtitel af door met zijn teen een inzet van Arjen Robben te keren. Daarvoor kreeg hij een hoop krediet, maar inmiddels is de 167-voudig international tweede doelman achter David de Gea geworden. Nóg een paar jaar bankzitten is vermoedelijk geen optie voor hem. 

5. Patrice Evra (Frankrijk)
Hij verlengde onlangs zijn contract bij Juventus nog met een jaar, maar het einde als international is toch wel in zicht. De 35-jarige linksback van Les Bleus speelde tot dusver 76 interlands. Scoren lukte nog nooit. Naar alle waarschijnlijkheid is Evra er in 2018 niet meer bij.

4. Eidur Gudjohnsen (IJsland)
De IJslander kwam dit EK één keer in actie en bracht daardoor zijn totale aantal interlands op 85. De 37-jarige spits heeft voor een waslijst aan clubs gespeeld in zijn carrière, waaronder PSV en Barcelona. Momenteel verdient hij zijn brood bij het Noorse Molde FK.

3. Robbie Keane (Ierland)
Recordinternational en topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Ierland; dat is Robbie Keane. De 35-jarige veteraan speelde 145 interlands en maakte daarin 67 goals. Grote kans dat-ie na dit toernooi afzwaait.

2. Ricardo Carvalho (Portugal)
De 38-jarige Carvalho is de oudste veldspeler op dit EK en is nog altijd van waarde voor de nationale ploeg. De verdediger speelde alle groepswedstrijden op het EK. Bij het WK in 2018 zal de dan 40-jarige Carvalho er waarschijnlijk niet meer bij zijn.

1. Gábor Király (Hongarije)
Al sinds 1998 is Kiraly de keeper van de nationale ploeg van Hongarije. De 40-jarige 'pyjamadoelman' speelde tot dusver 106 interlands en dat aantal wordt nog opgevoerd, want Hongarije plaatste zich voor de achtste finales.