De Graafschap legt zich er niet bij neer en spant kort geding aan tegen KNVB

De Graafschap legt zich er niet bij neer en spant kort geding aan tegen KNVB

23-06-2016 16:07
145

De Graafschap heeft besloten om een kort geding aan te spannen tegen de KNVB. Dat bevestigt de club donderdagmiddag via de officiële kanalen. Een delegatie van de club voerde 's ochtends een gesprek met KNVB-directeur Bert van Oostveen en op basis daarvan is besloten om de degradatie naar de Jupiler League aan te vechten, zo valt er te lezen. 

"Het was een teleurstellend, niet constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB", legt directeur Martine Zuil uit op de website van de club. 

'De licentiecommissie van de KNVB heeft medio mei de proflicentie van FC Twente definitief ingetrokken. Nadat eerst de kort gedingrechter het vonnis van de licentiecommissie bekrachtigde, corrigeerde uiteindelijk de beroepscommissie van de KNVB deze uitspraak, waardoor FC Twente enkel een boete van 181.000 euro krijgt. Dit ondanks het feit dat ook de beroepscommissie constateerde dat het intrekken van de licentie een passende en proportionele straf zou zijn', valt er te lezen.

"Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de Eredivisie. Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel nog een plek bestaat in de Eredivisie. Dat vindt de beroepscommissie van de KNVB immers zelf ook. De KNVB denkt daar anders over. We gaan nu in een spoed kort geding vragen of de rechter opnieuw naar de gang van zaken wil kijken", aldus Zuil.