Weinig waardering uit Italië voor Feyenoord-periode Pellè: 'Hoogstens paar regels'

Weinig waardering uit Italië voor Feyenoord-periode Pellè: 'Hoogstens paar regels'

23-06-2016 17:28
8

Sinds Graziano Pellè bij Feyenoord is gaan spelen, zit de carrière van de aanvaller flink in de lift. Zijn tweejarige periode in Rotterdam, die de carrière van Pellè als het ware gered heeft, wordt echter weinig besproken in de Italiaanse media.

Dat laat Marika Viano, journaliste voor Corriere della Sera en La Gazzetta dello Sport, weten aan Voetbal International. Ondanks het feit dat Pellè uitstekend bezig was in de Eredivisie, wilden Italiaanse kranten geen interviews afnemen met de toenmalige Feyenoord-sensatie. "En ik heb het meerdere keren voorgesteld", stelt Viano in het weekblad. "Maar hoogstens was er ruimte voor een paar regeltjes over zijn wedstrijd voor Feyenoord in de bijlagen."

"Vaak bleef het zelfs bij een rapportcijfer in de Gazzetta. Ook dat zorgde soms voor discussies. Gaf ik Pellè na een goed optreden een 8, dan vonden ze dat bij de krant weer veel te hoog. Omdat hij in de Nederlandse competitie speelde..." Toch veranderde na verloop van tijd het beeld van Pellè in Italië en werden zijn prestaties steeds meer opgemerkt.

"Aan het einde van zijn Feyenoord-tijd is dat langzaam veranderd. De toenmalige bondscoach van Italië, Cesare Prandelli, overwoog Pellè op te roepen, klonk het vanuit Italië. Maar pas met zijn transfer naar Southampton nam de aandacht écht toe. Maar over zijn tijd in Nederland lees je in de media verder nauwelijks iets, dat vinden de Italianen niet zo relevant."