Sparta bindt 'groot talent' en jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis

Sparta bindt 'groot talent' en jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis

24-06-2016 11:00
9

Sparta Rotterdam heeft het contract van Rick van Drongelen opengebroken. De zeventienjarige verdediger ligt nu tot medio 2019 vast op Het Kasteel. Daarmee houdt Sparta hem naar verluidt uit de handen van clubs uit binnen- en buitenland.

"We zijn erg blij dat we Rick langer aan ons hebben kunnen binden", reageert trainer Alex Pastoor op de clubsite van de Spartanen. "Afgelopen seizoen heeft hij aan iedereen laten zien wat wij eigenlijk al wisten: de jeugdopleiding heeft weer een groot talent voortgebracht. Het is een speler met heel veel potentie, die zich bij Sparta in de juiste omgeving bevindt om zich verder te ontwikkelen."

Van Drongelen debuteerde afgelopen seizoen voor Sparta en vormde in de laatste wedstrijden op weg naar de Jupiler League-titel een verdedigingsduo met Michel Breuer. Tegen MVV Maastricht (3-1 zege) pikte hij zijn eerste doelpunt als prof mee, waarmee hij zich kroonde tot jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis. Meerdere clubs uit binnen- en buitenland, waaronder Chelsea, zouden de verrichtingen van de jonge Zeeuw op de voet volgen.

Van Drongelen, die al meermaals in actie kwam in Oranje Onder 19, richt zich voorlopig op Sparta. "Ik kijk ernaar uit om met Sparta in de Eredivisie te spelen. De club is een goede weg ingeslagen. Dit is voor mijn ontwikkeling dan ook de ideale club. Ik hoop me het komende seizoen op voetballend, mentaal en fysiek vlak te ontwikkelen en zo veel mogelijk minuten te maken."