Pellè vol vertrouwen: 'Spanje verliest van Kroatië en Duitsland speelde al gelijk'

Pellè vol vertrouwen: 'Spanje verliest van Kroatië en Duitsland speelde al gelijk'

24-06-2016 18:55
4

Graziano Pellè geeft Italië een goede kans om Spanje te verslaan en door te stoten naar de kwartfinale van het EK in Frankrijk. Het duel tussen Spanje en Italië geldt als mooiste affiche in de achtste finale, beseft de voormalig Feyenoord-spits.

Voor Pellè maakt het echter niet uit dat de Italianen al zo vroeg in het toernooi een lastige tegenstander treffen. "Wanneer je het EK wilt winnen, moet je altijd langs twee of meer goede tegenstanders. Wij treffen toevallig nu al een topteam en zijn klaar om tegen hen te spelen", zegt hij tegenover de Britse krant The Guardian.

Italië eindigde nog voor België op de eerste plek in groep E, maar zag Spanje na het verlies tegen Kroatië (1-2) vervolgens tweede worden in groep D. "Wij hebben geen enkel probleem met de druk van zo’n wedstrijd", vervolgt Pellè.

"Ik heb tot nu toe nog niet echt een favoriet gezien op het EK. Spanje verliest van Kroatië en we zagen Duitsland al gelijk spelen tegen Polen. Het is nu aan ons om op het veld te laten zien dat wij er alles aan gaan doen om te winnen", aldus de spits van Southampton én Italië.