Hiddink compleet afgebrand door routinier: 'Niets van 'm geleerd, helemaal niets'

Hiddink compleet afgebrand door routinier: 'Niets van 'm geleerd, helemaal niets'

24-06-2016 21:46
11

Shamil Lakhiyalov juicht een eventuele aanstelling van Guus Hiddink bij de nationale ploeg van Rusland niet bepaald toe. In tegendeel: in gesprek met Russische media vertelt de 36-jarige speler dat hij slechte ervaringen heeft met de Nederlandse trainer. 

Enkele jaren geleden werkte Lakhiyalov bij FC Anzhi samen met Hiddink. "Hij was bij Anzhi niet eens aan het werk, hij was slechts aanwezig", herinnert hij zich in gesprek met dagblad Sport-Express. "Als je een speler vraagt wat die van Hiddink heeft geleerd, zal hij zeggen: niets."

"Ik heb ook niets nieuws van hem geleerd. Niet op de training en niet in de wedstrijden. Helemaal niets. Het enige wat hij deed, was even het veld oplopen, meedoen tijdens een rondo, een beetje lachen en toewerken naar de wedstrijd. We hadden allemaal meer van hem verwacht", gaat de dertiger verder.

"Hiddink praatte altijd veel, maar ik weet niet wat hij nou eigenlijk echt heeft gedaan. De resultaten werden namelijk ook niet beter. Als de bond hem nu serieus overweegt, dan is dat respectloos jegens onze eigen coaches. Het zou niet erg aardig zijn." Hiddink is in beeld voor een technisch functie bij Rusland, dat in 2018 het WK organiseert.