Frankrijk ontsnapt door sterke tweede helft en Griezmann aan uitschakeling

26-06-2016 16:53
6

Frankrijk is door naar de kwartfinale van het EK in eigen land door toedoen van Antoine Griezmann. De aanvaller van Atlético Madrid redde de Fransen eigenhandig van een blamage tegen Ierland door twee keer te scoren: 2-1.

Frankrijk werd al binnen twee minuten opgeschrikt door een strafschop voor Ierland, veroorzaakt door Paul Pogba en benut door Robbie Brady. De Fransen hadden lang nodig om van die klap te herstellen en kwamen in de eerste helft zelfs nog een aantal keer goed weg, onder meer bij een kopbal van Shane Duffy.

Pas na rust wist het gastland een echt offensief te beginnen op het doel van de Ieren. Na een kopkans van Laurent Koscielny en een afstandschot van Blaise Matuidi was het Griezmann die met zijn hoofd de Fransen op 1-1 kopte. En kort daarna was de aanvaller ook met een geplaatst schot verantwoordelijk voor de 2-1 na goed voorbereidend werk van Olivier Giroud.

Frankrijk pakte naast de voorsprong ook de controle over de wedstrijd. Griezmann was dichtbij zijn derde van de middag, maar werd onderuit gehaald door Duffy, die met een rode kaart moest inrukken. Daarna kreeg Frankrijk nog een paar grote kansen om de voorsprong te uit te breiden, maar onder meer André-Pierre Gignac kreeg de bal niet in het doel. Frankrijk speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van Engeland - IJsland.