Van den Brom hoopt op langer verblijf topschutter: Dat is de belangrijkste vraag

Van den Brom hoopt op langer verblijf topschutter: "Dat is de belangrijkste vraag"

Gepubliceerd: zondag 26 juni 2016 om 18:50zo 26-06-2016 om 18:50

John van den Brom staat te trappelen om te beginnen aan het nieuwe seizoen. De hoofdtrainer van AZ heeft nog steeds de beschikking over sterkhouder Markus Henriksen en topschutter Vincent Janssen, ondanks sluimerende belangstelling voor vooral laatstgenoemde.

"We hebben lang genoeg vakantie gehad, dan is het mooi als je weer kan beginnen. Een nieuw seizoen, nieuwe voorbereiding en een aantal nieuwe spelers. Ik ben er klaar voor", vertelt een opgetogen Van den Brom voor de camera's van FOX Sports.

De hamvraag is of Janssen, vorig seizoen topscorer van de Eredivisie, behouden blijft voor AZ. Van den Brom is hoopvol, maar weet dat de spits op de radar staat van veel Europese clubs. "Dat is de belangrijkste vraag voor de club en voor Vincent zelf. Het is afwachten, je weet hoe het werkt. Tuurlijk hoop ik dat hij blijft, het is een goede spits. Maar we zullen het zien."

De Alkmaarse club raakte tot dusver weinig contractspelers kwijt, en zag Mats Seuntjes en Rens van Eijden transfervrij overkomen. "We hebben de groep redelijk goed intact kunnen houden. Er zijn een aantal spelers dat eventueel weg wil, ook Janssen natuurlijk, dat weten we. Dat zijn er drie, maar die zijn alledrie nog hier", besluit de oefenmeester.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws