Supportersgroep Twente zegt vertrouwen op: 'Geen Twente-hart'

Supportersgroep Twente zegt vertrouwen op: 'Geen Twente-hart'

26-06-2016 19:10
81

De supportersgroep Vak P heeft het vertrouwen in de directie van FC Twente opgezegd. Volgens het supporterscollectief heeft het bestuur van de noodlijdende club 'geen Twente-hart' en heerst er tegenwoordig een 'angstcultuur' bij de club.

'We zijn er helemaal klaar mee', schrijft Vak P in een verklaring. De supportersgroep mengt zich in het hoogoplopende conflict tussen de Twentse club en een aantal investeerders, waaronder Dik Wessels. De geldschieters van Twente, die in totaal garant staan voor twaalf miljoen euro, willen meer inspraak in het bestuur.

'Transparantie en openheid zijn naar eigen zeggen de kenmerken van het 'nieuwe' FC Twente. Naar nu blijkt is er nog niks veranderd en gaan de nieuwe bestuurders vrolijk verder met het liegen en het creëren van een slechte werksfeer. Er heerst nog steeds een angstcultuur! Blijkbaar zijn de huidige bestuurders en directie geen mensen met een Twente hart!'

Vak P zegt echter dat het voortbestaan van de club niet aan de directie is te danken, maar aan de loyale supporters en goede sponsors. 'Elke euro telt, er worden tal van prachtige initiatieven opgezet en dan zelf een riant salaris van enkele tonnen willen (..) Zo kunnen we niet met elkaar doorgaan en valt de club alsnog in de komende maanden om!', aldus de supportersgroep.