Duitsland geeft signaal af met overmeestering van kansloos Slowakije

26-06-2016 19:48
8

Duitsland heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het EK. Slowakije, dat nog een sterke indruk achterliet in de groepsfase, werd met speels gemak aan de kant geschoven: 3-0.

Duitsland begon tegen Slowakije met Julian Draxler in de basis, waardoor Mario Götze op de bank moest plaatsnemen. Die keuze pakte uitstekend uit voor bondscoach Joachim Löw. Onder aanvoering van de sterk spelende Draxler kende Duitsland een bliksemstart. Na acht minuten viel een afgeslagen hoekschop voor de voeten van Jerome Boateng, die met een knappe volley raak schoot: 1-0.

Niet veel later liet Mesut Özil na om de wedstrijd voortijdig te beslissen. De middenvelder mocht vanaf de strafschopstip aanleggen na een overtreding op Mario Gomez, maar zijn inzet werd gepareerd door de Slowaakse doelman Matus Kozacik. Vlak voor rust werd de marge alsnog verdubbeld. Na een knappe individuele actie van Draxler kon Gomez simpel raak schieten (2-0).

Na rust nam Duitsland wat gas terug, maar kwam het geen minuut meer in de problemen. Het laatste sprankje Slowaakse hoop werd na een uur aan diggelen geschoten door Draxler, die in het dak van het doel raak volleerde. Vervolgens spaarde de ploeg van Löw de krachten. De Duitsers moeten het in de kwartfinale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en Italië. Voor Slowakije, dat debuteerde op een EK, strandt het avontuur in de achtste finales.