Brands trots: 'Hoe verteert zo'n jongen een stap naar de Eredivisie?'

Brands trots: 'Hoe verteert zo'n jongen een stap naar de Eredivisie?'

Gepubliceerd: maandag 27 juni 2016 om 07:28ma 27-06-2016 om 07:28

Marcel Brands maakt overuren bij PSV. De technisch manager van de Eindhovenaren is druk bezig om de selectie voor komend seizoen in orde te krijgen.

"Na het laatste fluitje in Zwolle begon het overschakelen in feite meteen", vertelt Brands aan het Eindhovens Dagblad. "Het hele proces van scouten en de oren en ogen open houden gaat sowieso het hele jaar door. Tijdens het seizoen heb ik alleen geen grote invloed op de resultaten."

Ook Brands kon niet geloven dat PSV op de slotdag van de competitie alsnog met de landstitel aan de haal ging. Daarna moest de knop snel om. "Iedereen geniet op zo'n moment, dat hoort erbij en het zijn ook de momenten waarop je graag bij een club werkt. Een paar dagen later schakelen wij definitief over en staat het komende seizoen weer centraal. Ik weet dat het een dooddoener is, maar iedereen begint gewoon weer op nul."

De technische man is trots op de manier hoe verdediger Jeffrey Bruma, die naar VfL Wolfsburg verkast, zich heeft ontwikkeld in Eindhoven. "In het begin was er bij de buitenwacht best wel twijfel. Hoe verteert zo'n jongen de stap van Chelsea naar de Eredivisie? Nou, het blijkt dat een speler in Nederland een mooie groei kan doormaken, op alle fronten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Wolfsburg de perfecte club voor Bruma?

(2643 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws