Update: 'Liverpool tast diep in de buidel: 40 miljoen euro plus fors bonuspakket'

Update: 'Liverpool tast diep in de buidel: 40 miljoen euro plus fors bonuspakket'

27-06-2016 16:21
11

Liverpool heeft zijn eerste grote aankoop voor komend seizoen bijna binnen. De BBC meldt maandagochtend dat Sadio Mané (Southampton) onderweg is naar Anfield. De aanvaller kost ruim 35 miljoen euro. 

In de afgelopen twee seizoenen maakte Mané (24) 25 doelpunten voor Southampton. Reden genoeg voor Jürgen Klopp om diep in de buidel te tasten voor de Senegalees. Volgens de BBC wordt Mané maandag medisch gekeurd. 

Het is de zoveelste keer dat The Saints een belangrijke speler kwijtraken aan Liverpool. De afgelopen jaren verkasten ook Adam Lallana, Dejan Lovren, Rickie Lambert en Nathaniel Clyne van het St Mary's Stadium naar Anfield. Vorige week raakte Southampton met Victor Wanyama (voor vijftien miljoen naar Tottenham Hotspur) al een basiskracht kwijt. 

De verwachting is dat Liverpool de komst van Mané, oud-speler van onder meer Red Bull Salzburg, gaat financieren met de verkoop van Christian Benteke. De Belgische targetman kostte een jaar geleden nog ruim veertig miljoen euro, maar Klopp is niet overtuigd van zijn kwaliteiten. 

Update 16.21 uur: Volgens kwaliteitskrant The Telegraph gaat Mané liefst veertig miljoen kosten. Dat is bijna een clubrecord voor Liverpool. Alleen Andy Carroll was ruim vijf jaar geleden duurder. Als The Reds de komende twee seizoenen goed presteren in de Champions League, kan de totale transfersom van de international - die reeds gekeurd is - door bonussen zelfs oplopen tot 46 miljoen euro.