Owusu-Abeyie hoopt op contract: Nog nooit in de Eredivisie gespeeld, nog nooit!

Owusu-Abeyie hoopt op contract: "Nog nooit in de Eredivisie gespeeld, nog nooit!"

27-06-2016 14:55
5

Quincy Owusu-Abeyie hoopt een contract te verdienen bij sc Heerenveen. De clubloze aanvaller (30) draait momenteel bij de Friese club. Afgelopen zaterdag scoorde hij twee keer tijdens een oefenduel. 

Owusu-Abeyie mocht tijdens de laatste zes weken van het afgelopen seizoen meetrainen van de inmiddels vertrokken Foppe de Haan. Diens opvolger Jurgen Streppel gunt de oud-speler van onder meer Arsenal en Málaga ook de kans om te laten zien wat-ie in huis heeft. 

"Het voelt goed aan. Ik moet elke dag op tijd zijn, mijn taak uitvoeren en wie weet komt daar een contract uit voort. Ik doe mijn stinkende best en hoop dat ik in de plannen van de trainer pas", aldus de dribbelaar in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Het is natuurlijk leuk dat ik vandaag twee keer scoor, maar dat is niet belangrijk. Het gaat om de gretigheid. En die is er. Ik wil dolgraag nog iets van mijn carrière maken, ik voel dat ik nog niet klaar ben."

"Ik heb aanbiedingen gehad van clubs uit Bulgarije, Australië en Roemenië. Daar kon ik veel geld verdienen, maar dat wil ik niet", vervolgt Owusu-Abeyie. "Ik ben dertig en heb nog nooit in de Eredivisie gespeeld, nog nooit! Dat wil ik heel graag en ik heb het gevoel dat ik met mijn routine nog wel iets kan betekenen voor deze jonge selectie."