'Hij heeft in dit duel bewezen één van de besten van de wereld te zijn'

'Hij heeft in dit duel bewezen één van de besten van de wereld te zijn'

28-06-2016 14:54
10

Thibaut Courtois vindt dat België na een stroef begin de smaak op het EK inmiddels helemaal te pakken heeft. Vooral de vorm waarin sterspeler Eden Hazard momenteel verkeert doet de Belgische sluitpost genoegen.

In het met 4-0 gewonnen duel met Hongarije onderscheidde Hazard zich met een doelpunt en een assist. "Bij de nationale ploeg was dit zijn beste wedstrijd", vertelt Courtois tegenover De Telegraaf. "Ik denk dat Eden in dit duel heeft bewezen een van de beste spelers ter wereld te zijn. Niemand hoeft te twijfelen aan Eden Hazard." De keeper realiseert zich echter wel dat de druk op de nationale ploeg flink toeneemt na de goede wedstrijd tegen Hongarije.

"Het is leuk om te zien dat heel België zot wordt. Hopelijk kunnen we daar een vervolg aan geven." In de kwartfinale wacht Wales, een land dat op papier veel minder is dan de Rode Duivels. Van onderschatting mag echter geen sprake zijn, vindt Courtois. "In de EK-kwalificatie hebben we twee keer tegen Wales gespeeld en niet gewonnen. Het waren wedstrijden met heel weinig kansen. Wales heeft met Ramsey en Bale twee spelers die van wereldklasse zijn, waarbij Bale er zelfs nog bovenuit steekt."