'Ik heb er zin in, die stadions in Nederland had ik allemaal wel een keer gezien'

'Ik heb er zin in, die stadions in Nederland had ik allemaal wel een keer gezien'

28-06-2016 15:18
11

Joey van den Berg speelt vanaf komend seizoen bij het Engelse Reading van trainer Jaap Stam. De middenvelder van sc Heerenveen, waar zijn contract deze maand afloopt, hoopt in Engeland nieuwe prikkels te krijgen in zijn carrière.

"Die stadions in Nederland had ik allemaal wel een keer gezien", vertelt Van den Berg tegenover Voetbal International. "Ik had na al die jaren in de Eredivisie een nieuwe prikkel nodig, nou ik denk dat ik die bij Reading wel ga krijgen. Een nieuw land, een nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders en een andere speelstijl. Ik vind het mooi dat ik het straks allemaal mag ervaren."

Van den Berg gaat bij Reading samenwerken met het Nederlandse trainersduo Stam en Andries Ulderink. De middenvelder denkt dat dit in zijn voordeel werkt. "Het scheelt dat Jaap me nog kent uit zijn tijd bij PEC Zwolle en dat Ulderink weet hoe ik speel door mijn periode bij Go Ahead Eagles", vervolgt de speler.

Bij zijn nieuwe werkgever, waar Van den Berg voor twee jaar heeft getekend, zijn de ambities helder. "Het is duidelijk dat Reading weer terug wil naar de Premier League. Er zijn 24 clubs, Newcastle United is er bij gekomen, dus dat wordt zeker niet makkelijk. Maar ik heb er veel zin in."