'Voorbeeldige' Ierse supporters worden beloond en krijgen onderscheiding

'Voorbeeldige' Ierse supporters worden beloond en krijgen onderscheiding

29-06-2016 11:43
10

De Ierse fans kunnen rekenen op een onderscheiding van de burgemeester van Parijs. Dat liet hij weten op een persconferentie. Ierland werd zondag uit het EK gekegeld door Frankrijk (2-1), maar het respect voor de Ieren is groot.

"Ze hadden een zeer positieve en vrolijke houding. Het zijn voorbeeldige supporters. We willen deze onderscheiding geven aan de Ierse fans om ze hiervoor te bedanken", sprak burgemeester Anne Hidalgo. De Ierse fans gingen de voorbije weken viraal op internet met ludieke acties en mooie aanmoedigingsacties.

Het idee voor de onderscheiding kwam van voormalige minister van sport Guy Drut, lid van de commissie Internationaal Olympisch Comité. Opvallend: op het EK in 2012 kregen de Ierse supporters ook al een onderscheiding. Gianni Infantino, secretaris-generaal van de UEFA, maakte dat destijds bekend.

"Iedereen was zeer onder de indruk van de supporters. Al die tijd bleven ze positief en enthousiast. Dat willen we graag belonen", zei Infantino toen. In 2012 kwam Ierland niet verder dan de groepsfase. In Frankrijk strandde de ploeg van Michael O'Neill in de achtste finale.