Van 't Schip ziet halve Nederlander droomtransfer maken naar Manchester City

Van 't Schip ziet halve Nederlander droomtransfer maken naar Manchester City

Gepubliceerd: donderdag 30 juni 2016 om 08:10do 30-06-2016 om 08:10

Manchester City heeft zich versterkt met Aaron Mooy. De 25-jarige Australische middenvelder, zoon van een Nederlandse moeder en ook in het bezit van een Nederlands paspoort, komt over van Melbourne City FC, waar John van 't Schip aan het roer staat. Mooy tekent een contract voor drie jaar in Manchester.

"Aaron heeft een fantastische bijdrage geleverd aan Melbourne City. Maar we moeten hem vooral danken voor zijn betrokkenheid en impact in zijn tijd bij de club", reageert Van 't Schip op de website van Melbourne City. "Hij verdient deze kans." De Australische club maakt deel uit van de City Football Group (CFG), dat in handen is van de Manchester City-eigenaren uit Abu Dhabi.

Het samenwerkingsverband tussen beide clubs levert Mooy, wiens moeder Nederlandse is, nu een transfer naar de Premier League op. In twee seizoenen voor Melbourne speelde hij 53 competitiewedstrijden. Vooral het eerste jaar van de aanvallende middenvelder was uitstekend met elf treffers en 21 assists, een record in de Australische A-League. Mooy is bovendien international van Australië met zestien interlands.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws