Kat uit de boom kijken bij AZ: 'Alles is anders, dus heb even tijd nodig'

Kat uit de boom kijken bij AZ: 'Alles is anders, dus heb even tijd nodig'

01-07-2016 17:59
1

Voor Mats Seuntjens zit zijn eerste trainingsweek bij zijn nieuwe club AZ erop. De middenvelder, overgekomen van NAC Breda, vertelt over zijn eerste indrukken bij zijn nieuwe werkgever.

Een van de eerste dingen die Seuntjens is opgevallen is de kwaliteit van AZ, die hoger ligt dan bij NAC. "Logisch, dat is het verschil tussen Eredivisie en Jupiler League", zegt de AZ-aanwinst op de website van de Alkmaarders. "Het positiespel wordt hier bijvoorbeeld anders uitgevoerd, beter. Het is niet per se veel zwaarder, maar vooral anders. Voor mij ook weer een kwestie van wennen."

Voor Seuntjens is het in de eerste weken allemaal even wennen. "Het is natuurlijk de kat uit de boom kijken, wennen aan de trainingsstof die we krijgen. Voor mij is alles anders, dus ik heb even nodig om m'n draai te vinden", vervolgt hij. "Ik heb wel het gevoel dat het elke dag iets beter gaat, de manier hoe ik op het veld sta, dat ik het sneller oppak. Het is allemaal nieuw hier, maar ik merk dat ik er met de dag beter in kom."