Oud-Feyenoorder strijkt neer in Eindhoven: 'Had nu eenmaal stempel subtop'

Oud-Feyenoorder strijkt neer in Eindhoven: 'Had nu eenmaal stempel subtop'

Gepubliceerd: zaterdag 2 juli 2016 om 12:21za 02-07-2016 om 12:21

Civard Sprockel tekende onlangs bij FC Eindhoven na een reis langs vele clubs. De voormalig speler van Feyenoord brandt nog steeds van ambitie.

Sprockel maakte in het succesvolle seizoen 2001/02 deel uit van de selectie van Feyenoord die dat jaar de UEFA Cup zou winnen. Later speelde Sprockel in Nederland nog voor Excelsior en werd hij aanvoerder van Vitesse. Daarna kon hij de verleidingen van een buitenlands avontuur niet weerstaan. "Ik ben uit Nederland vertrokken, omdat ik er nou eenmaal het stempel had van subtop", geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Zo speelde Sprockel onder meer voor Anorthosis Famagusta, Botev Plovdiv en Notts County. Nu, op 33-jarige leeftijd, heeft hij getekend bij FC Eindhoven. Met die club bevindt hij zich in rustiger vaarwater, maar de drang naar prestaties is er nog steeds. "Het klopt wel dat het hier rustiger is. Er gebeurt minder, er zijn geen relletjes. Dat is niet erg natuurlijk. Het is een club met ambitie, een club ook waar ik nog plezier kan hebben in het voetbal. Anders had ik wel een andere keuze gemaakt", besluit Sprockel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws