Go Ahead legt verloren zoon twee jaar vast: Ging vorig jaar niet goed thuis

Go Ahead legt verloren zoon twee jaar vast: "Ging vorig jaar niet goed thuis"

Gepubliceerd: zondag 3 juli 2016 om 20:54zo 03-07-2016 om 20:54

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Dario Tanda. De 21-jarige middenvelder heeft zondag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. De komst van Tanda naar Deventer is opmerkelijk. Een jaar geleden vertrok hij op een vervelende manier bij de promovendus. 

"Het ging vorig jaar niet goed thuis. Er waren problemen met mijn ouders en mijn vader verhuisde naar Italië. Daar had ik het heel moeilijk mee", legt Tanda uit op de website van Go Ahead. "Vervolgens besloot ik abrupt om met voetballen te stoppen. Achteraf gezien is dat absoluut geen goede keuze van me geweest. Het was zelfs dom van me om weg te gaan bij Go Ahead Eagles."

Begin 2016 keerde Tanda terug op het hoogste niveau - uitgerekend bij aartsrivaal PEC Zwolle. Daar ging hij als amateur aan de slag. "In Zwolle kreeg ik een herkansing, maar Go Ahead Eagles is en blijft mijn club. Ik ben geboren in Deventer en ben er begonnen als jeugdspeler. Ik ben heel blij met de tweede kans die Go Ahead Eagles me geeft."

Dennis Bekking, technisch manager in de Adelaarshorst, is blij met de verrassende comeback van Tanda. "Dario heeft in een moeilijke periode enkele verkeerde keuzes gemaakt. Hij is zich hiervan bewust en beseft dat hij in Deventer wat recht heeft te zetten. Hij is bereid om keihard te werken en zal er alles aan doen om het vertrouwen terug te winnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws