Succes van Wales heeft keerzijde voor cultheld Ledley: streep door bruiloft

Succes van Wales heeft keerzijde voor cultheld Ledley: streep door bruiloft

05-07-2016 11:03
3

De stunt tegen België pakt niet voor iedere speler van Wales goed uit. Althans, planningtechnisch gezien. Joe Ledley zou namelijk komende zaterdag in het huwelijksbootje stappen. 

Ledley en zijn vriendin hadden gepland om elkaar op Ibiza het jawoord te geven. Door de halve finale tegen Portugal, woensdagavond, draait de voorbereiding van het huwelijksfeest echter in de soep. "Joe had zijn huwelijk al lang van tevoren gepland, al voor de kwalificatie", vertelt ploeggenoot Gareth Bale. 

Ook als Wales woensdag van Portugal verliest, gaat de bruiloft niet door. De selectie van bondscoach Chris Coleman wordt vrijdag namelijk nog gehuldigd in Wales voor het nu al onvergetelijke toernooi. Bij winst wacht zondag uiteraard de finale in Parijs. 

Dat Ledley überhaupt aanwezig is op dit EK als speler, is al een klein mirakel. Op 7 mei viel de middenvelder van Crystal Palace geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Stoke City. Twee dagen later kreeg hij te horen dat hij zijn been gebroken had. Ledley herstelde evenwel razendsel en is een basisspeler op dit EK. Hij maakte ook al indruk met zijn danspasjes.