Update: 'NEC in mineur: vleugelaanvaller tekent voor drie jaar in België'

Update: 'NEC in mineur: vleugelaanvaller tekent voor drie jaar in België'

07-07-2016 08:48
6

NEC staat op het punt zich te versterken met een nieuwe vleugelaanvaller. Ayub Masika is in Nijmegen om met de clubleiding te praten over een transfer.

Dat meldt de Gelderlander dinsdag. De regionale krant schrijft dat beide partijen in een vergevorderd stadium van onderhandelingen zitten. Masika is op dit moment in gesprek met het bestuur en trainer Peter Hyballa, die in de aanvaller een goede versterking ziet.

Masika is een 23-jarige buitenspeler uit België met Keniaanse wortels. Hij is al langer in beeld bij NEC, dat hem als derde versterking van deze zomer wil presenteren. De Nijmegenaren trokken de voorbije weken Robin Buwalda (ADO Den Haag) en Julian von Haacke (Werder Bremen) aan.

In principe moet Masika de opties aan de rechterkant van de aanval vergroten. Hij doorliep de opleiding van KRC Genk, maar brak daar nooit door. De afgelopen jaren kwam de aanvaller op huurbasis uit voor Lierse SK. Bij NEC ligt een meerjarig contract voor hem klaar.

Update 7/7 08.48: Masika komt níet naar Nijmegen. De Belgische aanvaller heeft NEC woensdagavond laten weten dat hij kiest voor een transfer naar Lierse SK. De Gelderlander meldt dat. NEC hoopte de dribbelaar deze week vast te leggen. In Lierse tekent Masika deze week een contract voor drie seizoenen.