Klaassen vol bewondering over Ajax-nieuwkomer: 'Toen ik zestien was...'

Klaassen vol bewondering over Ajax-nieuwkomer: 'Toen ik zestien was...'

05-07-2016 16:17
58

Ajax bereidt zich in Oostenrijk voor op het komende seizoen, waarin de Amsterdammers al vroeg aan de bak moeten. Davy Klaassen geeft als aanvoerder een teken van leven.

Ajax speelt over drie weken al de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. "Dan moeten we er gelijk staan", zegt Klaassen op de clubsite. De Ajax-aanvoerder werkt voor het eerst niet met Frank de Boer, maar met de nieuwe trainer Peter Bosz samen bij de hoofdmacht.

"Frank de Boer is natuurlijk jarenlang mijn trainer geweest. Zowel in de jeugd als bij het eerste elftal. Uiteraard is het in het begin dan even wennen als er een nieuw gezicht voor de groep staat. Maar misschien is het ook wel eens goed. Een nieuwe trainer brengt altijd nieuwe ideeën met zich mee. En voor iedereen geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen."

Tijdens de trainingsweek in Oostenrijk krijgen een aantal Ajax-talenten de kans zich te presenteren. Klaassen. Matthijs de Ligt is met zijn zestien jaar de opvallendste nieuwkomer. "Het is heel knap dat Matthijs nu al met ons meedoet. Toen ik zestien jaar was, speelde ik volgens mij nog in de B-junioren. Moet je nagaan hoe hard het met hem is gegaan."