Oud-speler van PSV en Feyenoord waarschuwt Bruma: Ik vond dat prettig

Oud-speler van PSV en Feyenoord waarschuwt Bruma: "Ik vond dat prettig"

06-07-2016 12:46
1

Jeffrey Bruma rondde vorige week zijn overstap van PSV naar VfL Wolfsburg af. Kevin Hofland bewandelde twaalf jaar geleden exact dezelfde weg. De oud-verdediger spreekt van een prima stap voor de Oranje-verdediger. 

"Hij is twee keer op rij kampioen van Nederland geworden. Jeffrey kent de Bundesliga al. Dat betekent dat hij, met alle respect voor de Eredivisie, nu 34 topwedstrijden gaat spelen. Bovendien is Wolfsburg behoorlijk ambitieus", weet Hofland in gesprek met Voetbal International. "Die achtste plaats van afgelopen seizoen was waarschijnlijk een incident."

Wedden

Meer odds

De oud-international hoopt dat Bruma beseft dat Wolfsburg bepaald geen bruisende metropool is. "Als hij dat maar weet. Het is een rustig arbeidsstadje. Het zit vol met arbeiders die in de fabrieken werken. Ik herinner me ook veel Italianen. Ik vond dat wel prettig."

"Ik woonde in een klein dorpje net buiten Wolfsburg. Het was er lekker rustig, zodat je goed met voetbal bezig kon zijn." Hofland speelde uiteindelijk drie seizoenen voor Wolfsburg. Daarna keerde hij terug in de Eredivisie, bij Feyenoord.