'Moneyball bij AZ: twintig miljoen voor Janssen, nieuw duo kost ruim 1,5 miljoen'

'Moneyball bij AZ: twintig miljoen voor Janssen, nieuw duo kost ruim 1,5 miljoen'

Gepubliceerd: woensdag 6 juli 2016 om 13:09wo 06-07-2016 om 13:09

AZ lijkt deze zomer op financieel vlak héél goede zaken te doen. Aan Tottenham Hotspur-doelwit Vincent Janssen wordt waarschijnlijk ongeveer twintig miljoen euro verdiend. De twee spelers die de Eredivisie-topscorer komen vervangen kosten opgeteld nog geen twee miljoen. 

Dat schrijft Voetbal International. De verwachting is dat AZ woensdag tot een definitief akkoord komt met Heracles Almelo over de komst van Weghorst (23). De lange spits heeft nog een contract voor één jaar in Almelo en kost AZ naar verluidt ruim één miljoen euro.

De nummer vier van de Eredivisie verwacht deze week ook Fred Friday te kunnen presteren. De Nigeriaanse aanvaller komt over van het Noorse Lillestrom. Voor de jonge Afrikaan legt AZ volgens VI ongeveer zes ton op tafel. 

De verkoop van Janssen (22) aan Spurs is officieel nog niet rond. AZ ontkent zelfs dat de Londense grootmacht concreet is voor de Oranje-international. Talloze media weten echter wel beter. Waarschijnlijk bereiken Tottenham en AZ nog deze week een akkoord. Janssen levert ongeveer twintig miljoen op. Daarvan vloeit een gedeelte mogelijk nog terug naar Almere City. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws