Ajax-bankzitter krijgt nieuwe kans onder Bosz: Gebeurde telkens weer iets

Ajax-bankzitter krijgt nieuwe kans onder Bosz: "Gebeurde telkens weer iets"

06-07-2016 16:05
15

Voor Daley Sinkgraven is het komende voetbalseizoen erop of eronder. De middenvelder speelt inmiddels anderhalf jaar voor Ajax, maar tot een doorbraak kwam het nog niet voor de 21-jarige linkspoot. Toch heeft Sinkgraven er nog alle vertrouwen in dat hij gaat slagen in Amsterdam. 

"De nieuwe trainer houdt van aanvallend voetbal. Ik denk dat ik mijn creativiteit en acties een belangrijke rol daarin kan spelen. Ik hoop dat het dit seizoen gaat gebeuren. Het voelt in alle opzichten als een nieuwe start", aldus de middenvelder op het digitale huis van Ajax. Vorig seizoen leek het er in de voorbereiding lang op dat Sinkgraven vaste basisspeler zou worden bij Ajax, maar dat liep anders.

"Het begon vorig jaar allemaal goed", blikt hij terug. "De voorbereiding liep lekker en ik had een basisplaats. Door de blessure van Viktor Fischer schoof ik een linie naar voren. Dat was toch even wennen. Ik merkte dat ik op het middenveld beter tot mijn recht kom. Ik heb het spel liever voor me zodat ik teamgenoten met een steekpass kan wegsturen. In de wedstrijden tegen Rapid Wien en Celtic maakte ik een paar fouten. Vervolgens verloor ik mijn plek in de basis."

Na de cruciale fouten tijdens de Europese duels veroverde Sinkgraven zjin basisplaats - mede door blessureleed - niet meer terug. "Op de momenten dat ik er klaar voor was om opnieuw mijn kansen te grijpen, gebeurde er telkens weer iets. Mijn knieoperatie was daar eind 2015 een goed voorbeeld van. Het zat allemaal niet mee. Hopelijk heb ik die pechmomenten nu achter me gelaten."