Manchester United rondt derde megatransfer af: 'Dit is fantastisch voor de club'

Manchester United rondt derde megatransfer af: 'Dit is fantastisch voor de club'

Gepubliceerd: woensdag 6 juli 2016 om 16:36wo 06-07-2016 om 16:36

Manchester United heeft de komst van Henrikh Mkhitaryan naar Old Trafford woensdagmiddag officieel gemaakt. De Armeense spelmaker van Borussia Dortmund tekent bij de Premier League-grootmacht een vierjarig contract. 

Vorige week werd reeks bekend dat Mkhitaryan (27) onderweg was naar Manchester. Woensdag is de creatieve middenvelder succesvol medisch gekeurd. Naar verluidt maakt United liefst 42 miljoen over naar Dortmund. Bij de nummer twee van de Bundesliga had Mkhitaryan nog een contract voor één seizoen.

José Mourinho is verguld met de komst van de international. "Henrikh is een zeer talentvolle speler die zowel voor zijn club als zijn land al jaren goed presteert. Ik vind hem een echte team player met techniek en visie. Hij maakt ook makkelijk een doelpunt. Het is fantastisch dat hij voor United heeft getekend. Ik denk dat hij met zijn manier van spelen perfect geschikt past in de Premier League", aldus de Portugese manager op de website van United.

Mkhitaryan is de derde grote aanwinst van The Red Devils voor komend seizoen. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) en Eric Bailly (Villarreal) werden reeds gecontracteerd. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws