In het kort: Fortuna weer in de penarie, oefenduel Willem ll gaat niet door

In het kort: Fortuna weer in de penarie, oefenduel Willem ll gaat niet door

06-07-2016 19:20
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Schweinsteiger lijkt fit genoeg voor halve finale
Joachim Löw lijkt donderdagavond in de halve finale van het EK tegen Frankrijk gewoon over Bastian Schweinsteiger te kunnen beschikken. De middenvelder van Manchester United nam woensdag deel aan de groepstraining en lijkt dus fit genoeg om te spelen tegen de Fransen. 

Oefenduel Willem ll gaat niet door
De oefenwedstrijd die Willem ll komende vrijdag op het terrein van Uno Animo tegen Waasland Beveren zou spelen, gaat niet door. De burgemeester van Loon op Zand heeft het duel verboden omdat er aanwijzingen van supportersrellen zouden zijn. Onbekend is of Willem II nu een nieuwe tegenstander gaat zoeken. 

Fortuna Sittard toch weer in de penarie
Fortuna Sittard kon rekenen op een geldbedrag van een Turkse investeerder, maar de geldschieter is afgehaakt. Daardoor zit de club uit Sittard wederom in de problemen. De situatie van de Limburgse formatie is hierdoor kritiek, melden diverse bronnen. De Turkse investeerder moest met zijn 256.000 euro het gat van de begroting dichten, maar hij trok zich uiteindelijk dus terug. 

Opvallende keuze Roemeense bond
Christoph Daum staat na 2,5 jaar voor een comeback als trainer. De 62-jarige Duitse oefenmeester wordt naar verluidt op korte termijn aangesteld als bondscoach van Roemenië. Daum wordt dan de opvolger van de vertrokken Anghel Iordanescu, die op het EK met één punt teleurstellend laatste werd in een groep met verder Frankrijk, Zwitserland en Albanië.