Engelse topclubs smijten met miljoenen: Memphis met twee maatjes in rij

Engelse topclubs smijten met miljoenen: Memphis met twee maatjes in rij

07-07-2016 16:30
19

De miljoenen vliegen ons om de oren in de Engelse Premier League en dat leidt onherroepelijk tot miskopen. Een rondje langs de velden laat zien dat vooral Manchester United het in de laatste twee jaar bont heeft gemaakt.

Met de nieuwe televisiedeal in Engeland zijn de clubs in de Premier League nóg meer gaan smijten met geld. Het perfecte voorbeeld lekte donderdag nog. Bournemouth bracht een bod van 17,5 miljoen euro uit op Jordon Ibe, een bedrag dat meteen werd geaccepteerd door Liverpool, waar Ibe vooral op de bank zat. VoetbalPrimeur zet zes van zulke overpriced Premier League-spelers voor je op een rij.

Morgan Schneiderlin – Manchester United - 35 miljoen euro
De carrière van Schneiderlin toonde een constant stijgende lijn, totdat hij in de zomer van 2015 bij Manchester United tekende. Louis van Gaal leek niet goed te weten wat hij aan moest met Schneiderlin, die niet lekker in het United-systeem paste en geen moment kon tippen aan zijn Southampton-vorm. 35 miljoen euro is dan aan de hoge kant.

Christian Benteke – Liverpool - 47 miljoen euro
De hele wereld, inclusief België, viel van zijn stoel toen het geboden transferbedrag van Liverpool voor Christian Benteke naar buiten kwam: 47 miljoen euro. Aston Villa accepteerde het bod gretig en liet hem naar Anfield verkassen. Een succes is dat niet bepaald geworden. Manager Jürgen Klopp lijkt hem nu al liever kwijt dan rijk te zijn.

Luke Shaw - Manchester United - 37 miljoen euro
Nog nooit werd er zoveel betaald voor een tiener als voor Luke Shaw. Twee jaar geleden legde Manchester United ruim 37 miljoen euro op de tafel bij Southampton voor de toen achttienjarige Engelsman. Dat de linksback talent heeft is duidelijk, maar de vraag is of hij het bedrag ook écht waard is. We zullen het zien als hij weer fit is na zijn beenbreuk.

Raheem Sterling – Manchester City - 63 miljoen euro
Het pijnlijke EK van Engeland was zo mogelijk nóg pijnlijker voor Raheem Sterling. De vleugelaanvaller schoot geen deuk in een pakje boter en kreeg na de uitschakeling tegen IJsland de hoon van de hele natie over zich heen. Ook bij Manchester City lukt het nog niet echt. Zes doelpunten in zijn debuutseizoen is te weinig.

Memphis Depay – Manchester United - 34 miljoen euro
De naam die je wist dat zou komen. Memphis Depay verruilde een jaar geleden PSV voor Manchester United, dat 34 miljoen euro voor hem op tafel legde. Een goede deal voor alle partijen, zo leek het. De realiteit bleek een stuk weerbarstiger. Memphis raakte steeds meer buiten beeld bij Louis van Gaal en moet nog maar afwachten of opvolger José Mourinho hem überhaupt gaat gebruiken.

Lazar Markovic – Liverpool - 25 miljoen euro
Nee, Markovic gaat tot dusver niet de boeken in als een Liverpool-legende. De Serviër kwam twee jaar geleden voor 25 miljoen euro over van Benfica, maar was nergens te bekennen in zijn debuutseizoen. Liverpool besloot hem vervolgens maar te verhuren aan Fenerbahce. Deze zomer gaat hij voor een nieuwe kans onder Klopp.