PSV verliest in eigen achtertuin van formatie van Hasselbaink

08-07-2016 17:29
17

PSV heeft vrijdagmiddag niet weten te winnen van Queens Park Rangers. De formatie van Phillip Cocu liep na 90 minuten met een nipte 0-1 nederlaag het veld af. Een benutte strafschop deed de Eindhovenaren de das om.

Cocu begon met flink wat jongelingen. Zo kregen Menno Koch en Damian van Bruggen de verantwoording over het hart van de defensie en mocht ook Adam Maher weer eens in de basis starten. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Alleen Gastón Pereiro en Jürgen Locadia deden een bescheiden poging om tot een doelpunt te komen. Met een 0-0 stand betraden beide ploegen de kleedkamer voor de theepauze.

Na de rust husselde Cocu zijn elftal door elkaar. Jeroen Zoet werd vervangen door Remko Pasveer en ook Davy Pröpper, Jorrit Hendrix en Maher bleven achter in de kleedkamer. Vijf minuten in de tweede helft maakte Menno Koch een overtreding in het strafschopgebied, waardoor de Eindhovenaren een strafschop tegen kregen. Sebastian Polter benutte het buitenkansje.

PSV drong wat meer aan en kwam in de buurt van de gelijkmaker. Pogingen van Jetro Willems, Luuk de Jong en Ramon Pascal Lundqvist leverden echter niets op. Na de zege op de amateurs van SV Dongen (1-3), hervat PSV de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een 0-1 nederlaag tegen QPR.