'Beschikbare Sneijder staat voor 'shocking' Ajax-reünie in Premier League'

'Beschikbare Sneijder staat voor 'shocking' Ajax-reünie in Premier League'

08-07-2016 18:56
6

Wesley Sneijder kan Galatasaray inruilen voor Everton. Althans, dat meldt The Sun. De boulevardkrant schrijft vrijdag dat Ronald Koeman hem naar de Premier League wil halen.

In de zoektocht naar een grote naam zou Koeman zijn uitgekomen bij Sneijder, die op de wip zit bij Galatasaray. De Turken lijken hem liever kwijt dan rijk te zijn en dat leidt ertoe dat de 32-jarige spelmaker voorzichtig om zich heen zal kijken met zaakwaarnemer Guido Albers.

Dat laat Koeman zich volgens The Sun niet twee keer vertellen. De nieuwe manager van Everton denkt Sneijder goed te kunnen gebruiken op het middenveld. De oud-speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale speelde nog nooit in de Premier League. In Amsterdam werkten Koeman en Sneijder al eens samen.

Sneijder moet zeven miljoen euro kosten. Een schijntje voor Everton, dat een transferbudget van meer dan honderd miljoen euro heeft deze zomer. Op Goodison Park zou hij ook een mentorrol moeten vervullen voor de talentvolle Ross Barkley.

Het is hoe dan ook de vraag of het bericht van The Sun, dat spreekt van een 'shock swoop', op de waarheid is gebaseerd. In hetzelfde bericht wordt Nani aan Everton gelinkt, maar de Portugese aanvaller werd deze week al gepresenteerd bij het Spaanse Valencia.

Lees ook: Sneijder op weg naar transfer: zes opties, met twee Premier League-clubs