Cocu wijst op 'gemaakte afspraken': 'Hij zal zich gewoon bij PSV melden'

Cocu wijst op 'gemaakte afspraken': 'Hij zal zich gewoon bij PSV melden'

08-07-2016 19:39
7

Phillip Cocu is niet tevreden na de 0-1 nederlaag van PSV tegen Queens Park Rangers. De oefenmeester heeft daarentegen wel 'veel goede dingen' gezien. Ook gaat Cocu nog in op het akkefietje rond Andrés Guardado, die door PSV niet is vrijgegeven voor de Olympische Spelen.

"Eigenlijk kun je niet tevreden zijn. Je verliest, dus dan zijn wij nooit tevreden", aldus Cocu in gesprek met PSV TV. "Maar ik heb toch wel veel goede dingen gezien. Het veldspel en het voetbal waren goed. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Rond de zestienmeter hebben we nog niet de absolute scherpte of de overtuiging om het verschil te maken. Over het resultaat ben ik niet tevreden, maar ik heb hele goede dingen gezien."

Cocu ging ook in op de situatie rond Guardado. PSV laat hem niet vertrekken naar de Olympische Spelen, omdat de Mexicaan anders het duel om de Johan Cruijff Schaal en het begin van de competitie mist. Cocu wil er weinig woorden aan vuil maken. "Dat hoeft van mij niet. Dat hebben we gedaan", vertelt Cocu. "We hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt. Hij zal zich gewoon bij PSV gaan melden en met alle energie voor onze nieuwe doelen gaan."