Engelse voetbalbond getipt: 'Door hem heeft Duitsland zijn trots teruggekregen'

Engelse voetbalbond getipt: 'Door hem heeft Duitsland zijn trots teruggekregen'

09-07-2016 11:05

Na wederom een teleurstellend eindtoernooi is Engeland haastig op zoek naar een nieuwe bondscoach om Roy Hodgson op te volgen. Jürgen Klinsmann wordt door voormalig Duits international Oliver Bierhoff geschikt geacht om deze klus op zich te nemen.

Volgens Bierhoff staat Klinsmann namelijk aan de basis van de goede prestaties van het Duitse voetbal de laatste jaren. "Sinds Klinsmann bondscoach is geworden in 2004, heeft het nationale elftal van Duitsland zijn trots teruggekregen", vertelt Bierhoff tegenover het Engelse The Guardian. "Het succes zit 'm vooral in de goede organisatie die hij heeft neergezet en de goede sfeer die in de groep is gebracht."

"Klinsmann zou dan ook zeer geschikt zijn om de Engelse nationale ploeg te coachen. Hij is een strenge trainer die soms erg ver wil gaan om zijn zin door te willen drijven, maar dit brengt ook veel motivatie met zich mee. Hij heeft het lef om zware beslissingen te nemen en ik denk dat zo'n iemand op dit moment heel erg nodig is bij de Engelse ploeg", aldus Bierhoff.