Moisander tekent een jaar na Ajax-vertrek in Bundesliga: Een grote club

Moisander tekent een jaar na Ajax-vertrek in Bundesliga: "Een grote club"

09-07-2016 19:00

Niklas Moisander heeft definitief de overstap gemaakt naar Werder Bremen. De oud-Ajacied komt over van Sampdoria, de club die hij een jaar geleden pas kwam versterken.

Dat maakte Werder Bremen zaterdagavond bekend via de officiële kanalen. "Niklas is de speler waarnaar we op zoek waren", zegt Frank Baumann, sportief directeur bij de Bundesliga-club. "Hij heeft ervaring, was lange tijd aanvoerder bij Finland en Ajax en heeft alles wat een leider moet hebben. We zijn blij dat hij voor Werder heeft gekozen."

Moisander stapte pas een jaar geleden over van Ajax naar Sampdoria, maar heeft nu dus alweer een Duitse transfer te pakken. "Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben. Werder is een grote club." Moisander moet eerst nog wel herstellen van een operatie aan zijn enkel. De dertigjarige verdediger zal echter gewoon meegaan op trainingskamp. "Ik hoop dat ik snel mijn bijdrage kan leveren aan het team."

Moisander speelde in Nederland meer dan driehonderd officiële wedstrijden voor PEC Zwolle, AZ en Ajax en won in totaal drie landstitels. Afgelopen seizoen speelde hij 22 wedstrijden voor Sampdoria in de Serie A.