'Koeman schakelt direct door na Witsel-debacle: focus op Kroatische EK-ganger'

'Koeman schakelt direct door na Witsel-debacle: focus op Kroatische EK-ganger'

10-07-2016 16:16
2

Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg) léék onderweg naar Everton, maar inmiddels gaan Chelsea en SSC Napoli aan kop in de race om de Belgische middenvelder. Ronald Koeman heeft zijn aandacht dus maar verlegd naar andere transferdoelwitten. 

Volgens tabloid The Daily Mail is Milan Badelj één van de spelers die hoog het verlanglijstje staan van de Everton-manager. De 27-jarige Kroaat, afgelopen maand met zijn vaderland actief op het EK, staat nu nog onder contract bij Fiorentina. Badelj zint echter op een transfer naar de Premier League. 

De creatieve rechtspoot debuteerde in 2007 bij Dinamo Zagreb, speelde tussen 2012 en 2014 namens Hamburger SV en verkaste toen naar de Serie A. Namens La Viola kwam hij afgelopen seizoen tot 27 duels (één goal) in de Italiaanse competitie. 

Het Everton van Koeman wordt de laatste weken aan tal van spelers gelinkt. The Toffees willen komend seizoen hoge ogen gooien en Koeman zou van de clubleiding een transferbudget van liefst 130 miljoen euro tot zijn beschikking hebben gekregen.