'Manchester City-defensie ondergaat facelift: 125 miljoen voor nieuw drietal'

'Manchester City-defensie ondergaat facelift: 125 miljoen voor nieuw drietal'

10-07-2016 17:20
7

Pep Guardiola krijgt van de leiding van Manchester City alle ruimte om de achterhoede van zijn elftal een facelift te geven. Drie namen prijken bovenaan het verlanglijstje van de Spaanse succesmanager, die deze zomer Manuel Pellegrini opvolgde. 

Allereerst wil Guardiola graag een nieuwe rechtsback toevoegen aan zijn selectie. Clubicoon Pablo Zabaleta lijkt te vertrekken en voor Fransman Bacary Sagna moet er een geduchte concurrent in huis worden gehaald. Volgens The Daily Mail onderhandelt City momenteel met Torino over de komst van Bruno Peres. De Braziliaanse vleugelverdediger kost ongeveer 25 miljoen euro. 

Dan is er nog het centrum van de achterhoede dat Guardiola onder handen wenst te nemen. In de peperdure aankopen Eliaquim Mangala en Nicolás Otamendi heeft hij namelijk weinig vertrouwen. Martin Demichelis is bovendien vertrokken en captain Vincent Kompany kampt (te) vaak met blessures. Doelwitten van The Citizens zijn John Stones (Everton) en Leonardo Bonucci (Juventus). Zij kosten beiden ongeveer vijftig miljoen euro.